Bu ders notu
  • 2495 kişi okudu


Türkiye’deki Tarım Ürünleri – Buğday

Bu ders notu sizce ne kadar yararlı?

–          Buğday içindeki besin değerinin yüksek olması, ununun kolayca işlenip pişirilebilmesi gibi nedenlerden dolayı en çok tercih edilenidir.

–          Ülkemizde en çok ekilen ve üretimi…

–          Buğday içindeki besin değerinin yüksek olması, ununun kolayca işlenip pişirilebilmesi gibi nedenlerden dolayı en çok tercih edilenidir.

–          Ülkemizde en çok ekilen ve üretimi en fazla olan tarım ürünüdür.

–          İlkbaharı yağışlı, yazları sıcak ve kurak iklim ister. Yazları yağışlı olan Doğu ve Batı Karadeniz kıyıları ile Kuzeydoğu Anadolu dışında bütün bölgelerimizde yetiştirilir.

–          İç Anadolu, buğday üretiminde birincidir. Özellikle Konya’da buğday üretimi yoğundur. Bunun dışında Ergene, İç Batı Anadolu, Orta Karadeniz Bölümleri ile Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde yetiştirilir.

 

NOT: Kpsscafe.com tarafından hazırlanan bu ders notu  “www.kpsscafe.com” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

Okunma Sayısı 2495
Ders notunu okumak için tıklayın

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir