Bu ders notu
  • 2418 kişi okudu


Türkiye’de Sebze Tarımı – Seracılık

Bu ders notu sizce ne kadar yararlı?

Sera Tarımı

Sıcaklığın kontrol altına alınmasıyla sebzelerin zamanından önce veya sonra naylon veya camla kaplı mekanlarda kışın ve sonbaharda yetiştirilmesine denir.

Seracılığın Akdeniz ve Ege Bölgeleri’nin Kıyı Kesimlerinde Yapılmasının Nedenleri:

Kışların…

Sera Tarımı

Sıcaklığın kontrol altına alınmasıyla sebzelerin zamanından önce veya sonra naylon veya camla kaplı mekanlarda kışın ve sonbaharda yetiştirilmesine denir.

Seracılığın Akdeniz ve Ege Bölgeleri’nin Kıyı Kesimlerinde Yapılmasının Nedenleri:

  1. Kışların ılık geçmesi
  2. Güneşli gün sayısının fazla olması

 

 

NOT: Kpsscafe.com tarafından hazırlanan bu ders notu  “www.kpsscafe.com” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

Okunma Sayısı 2418
Ders notunu okumak için tıklayın

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir