Bu ders notu
  • 4151 kişi okudu


Türkiye’de Hayvancılığın Coğrafi Dağılışı – Balıkçılık

Bu ders notu sizce ne kadar yararlı?

KPSS Coğrafya Türkiye’de Hayvancılığın Coğrafi Dağılışı – Balıkçılık Özet konu anlatımı.. www.kpsscafe.com

 

Karadeniz’de Balıkçılığın Fazla Olmasının Nedenleri:

–          Suların soğuk olması

–          Oksijen miktarının fazla olması

–          Deniz içinde planktonların daha fazla olması

–          Tuzluluk oranının az olması

–          Suyun temiz olması

–          Halkın ekonomik imkânlarının kısıtlı olması

 

Türkiye’de Balıkçılığın Gelişmemesinin Nedenleri:

–          Açık deniz balıkçılığına yönelik büyük gemilerin olmaması

–          Zararlı avlanma yöntemleri ve mevsimsiz avlanma

–          Besin ihtiyacımızı daha çok bitki ve diğer hayvanlardan karşılama

–          Soğuk hava depolarının ve taşıma araçlarının yetersiz olması

–          Kıyı kirliliğinin artmasıyla, balık türlerinin azalması vb.

 

  • Ülkemizde balıkçılığın %70i Karadeniz Bölgesi’nde yapılmaktadır.

 

 NOT: Kpsscafe.com tarafından hazırlanan bu ders notu  “www.kpsscafe.com” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

Okunma Sayısı 4151
Ders notunu okumak için tıklayın

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir